Gefocust blijven op je doelen, kan dat?

Hoe komt het eigenlijk dat we zo snel worden afgeleid van onze belangrijke doelen? Vandaag ga ik je drie tips geven om gefocust te blijven op je doelen.

Je herkent vast wel dat dit heel moeilijk is. Elke keer dat je ervoor wilt gaan word je weer teruggezogen in de sleur en dagelijkse routine. Het lijkt wel een verslaving! Je wilt het niet, maar toch gebeurt het.

De vraag die ik vandaag dus ga beantwoorden is:

‘Hoe kan ik gefocust blijven op mijn belangrijkste doelstellingen, zonder te vervallen in de sleur van mijn dagelijkse routine?’

Waarom laten we de sleur ons leven binnensluipen?

Het zit in onze natuur om routine in het leven te creëren. Ons overlevingsmechanisme is namelijk zo ingesteld dat we alles willen automatiseren om zo min mogelijk energie te verspillen. Deze dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse routine waar we in blijven vastzitten noemen we sleur.

Een ander overlevingsmechanisme dat in ons zit, is het vermijden van angst. We zoeken dus altijd de veilige weg. Wil je echter een doel bereiken, dan moet je iets veranderen in je leven. Je wordt geconfronteerd met een nieuwe way of life, ofwel je neemt een sprong in het diepe. Hierbij kun je gaan twijfelen, je wordt bang om te falen of bang voor het onbekende.

De sleur is dus de veilige weg van de minste weerstand.

Mag jij raden waarvoor we kiezen als we het moeilijk krijgen?

Mijn tips om gefocust te blijven

Nu we weten waarom we makkelijk terugvallen in de alledaagse sleur, heb ik 3 tips voor jou om gefocust te blijven op je doelen:

 

Trouwens, wist je dat ik je kan coachen met het stellen van doelen in mijn eerste lifestyle cursus?

Ik ben nieuwsgierig naar jouw ervaring over het loslaten van je doelstelling omdat je niet meer gefocust bent. Laat het me weten in het commentaarveld hieronder.

Heb jij behoefte aan personal training in Alkmaar en omgeving?

Breng orde in jouw leefstijl. Wij bellen je graag terug.

=

Kevin Colle personal trainer | life coach

KvK: 64180328

0628801123

Bel ons

[email protected]

Stuur ons een bericht

Wij bellen graag terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.