Wat zijn meditatie en mindfulness?

Wat is dat nu precies, meditatie? En wat is mindfulness? Kort gezegd komt het op het volgende neer:

Meditatie is een oefenvorm, ofwel een training om de geest tot rust te brengen.

Mindfulness is een oefenvorm, ofwel een training waarbij je leert om op een relaxte manier je aandacht ergens op te vestigen, zonder afgeleid te worden door gedachten of emoties en zonder te oordelen.

Aangezien meditatie en mindfulness oefenvormen zijn, noem ik het: relaxercise. Zo! Dan is meteen het zweverige er vanaf.

Wat maakt het eigenlijk ook uit? Waar het om gaat is wat het jou oplevert.

 

 

Mensen verwachten het niet van mij, omdat ik een vrij nuchter persoon ben, die niet altijd alles even serieus neemt.

Ik presteer het rustig om van het onderwerp in een diepgaand, serieus gesprek iets vunzigs te maken!

De 5 redenen waarom jij ook zou moeten mediteren

Reden 1

Je komt tot rust, pakt sneller je rust, herkent eerder stress en handelt sneller om stress tegen te gaan. Dit komt omdat je steeds meer het verschil gaat herkennen in jezelf tussen rust en stress.

Reden 2

Je kan gemakkelijker dingen van je af laten glijden en wordt minder snel boos en verdrietig. Je blijft ook niet meer hangen in die ellende. Dit komt omdat jij je lichaam beter gaat herkennen van binnen en de connectie gaat maken tussen de emoties en de spanningen die je voelt in je lichaam.

Reden 3

Je bereikt gemakkelijker en sneller je doelen en wordt productiever. Dit komt omdat jij je beter kunt focussen. Je traint namelijk de uitsmijter in je hoofd die bepaalt wat er in je geest komt en wat niet.

Reden 4

Het wordt steeds duidelijk wat jij wilt in je leven en waar je goed in bent. Doordat je met mediteren veel beter naar jezelf gaat luisteren, krijg je ook steeds vaker en duidelijker aanwijzingen over hoe en wat je wilt.

Reden 5

Je gaat beter voor jezelf zorgen en krijgt meer zelfvertrouwen. In plaats van je eigenwaarde te halen uit prestatie en je uiterlijk, gaat je aandacht meer naar persoonlijke ontwikkeling. Dus weten wie je bent en wat je wilt. Dit leidt uiteindelijk naar meer geluk in je leven.

Nog één vraag…

Jij weet vast ook wel dat de aanleiding, maar ook de oplossingen van jouw problemen in je hoofd zitten. Als je iedere week traint, bijvoorbeeld met hardlopen, bootcamp, boksen of fitnessen, waarom train je dan alleen je lichaam en niet je geest? Ik ben nieuwsgierig! Laat het me weten in het commentaarveld hieronder.

Heb jij behoefte aan personal training in Alkmaar en omgeving?

Breng orde in jouw leefstijl. Wij bellen je graag terug.

=

Kevin Colle personal trainer | life coach

KvK: 64180328

0628801123

Bel ons

[email protected]

Stuur ons een bericht

Wij bellen graag terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.