De formule om je (levens)doelen te bereiken…

Van “psychologische reuma” naar in je kracht…

Een ambitieuze volhouder met “psychologische reuma”:

zijn leven is oké, maar hij is niet tevreden. Ambitieus als hij is werkt hij hard en probeert hij van alles, echter door zijn mentale stijfheid komt hij geen steek verder. Maar hij blijft volhouden…

Hij had psychologische reuma…

Als groentje in dit leven leerde hij wat hard werken was en dat dit de manier was om wat te bereiken in zijn leven. Daar begon zijn eerste overtuiging en de basis voor zijn psychologische reuma. Door zijn jeugdige denkwijze kon hij nog door de psychologische reuma die hij door de opvoeding mee kreeg heen kijken. Vol goede moed ging hij zijn ambities en dromen waarmaken.

Op een loopband die zich niet verplaatste…

Toen zijn jeugdpuisjes verdwenen zat al zijn energie in het bedrijf waar hij gelukkig van zou worden. En toen hij zijn eerste grijze haar ontdekte kwam hij erachter dat het niet ging zoals hij wilde.

Door zijn harde werken was zijn leven oké, maar hij kwam daarna geen steek meer verder. Om zich heen zag hij leeftijdsgenoten die carrière maakten en succesvol waren met hun onderneming, met relaties en op financieel en sociaal gebied.

Waar zij zich bleven ontwikkelen, bleef hij steken op een loopband die zich niet verplaatste, omdat hij de mogelijkheid niet zag dat je ook buiten kon lopen.

Er was toch ook niets mis met hem?

Hij werkte hard,

bleef altijd positief denken

en hij bleef zoeken naar oplossingen geheel volgens zijn overtuigingen.

Waar bleef het resultaat, de waardering en de voldoening?

Hij wilde zijn dromen waarmaken…

Ambitieus als hij was wilde hij uiteindelijk zijn dromen waarmaken:

financieel onafhankelijk zijn,

veel reizen,

elke dag werk doen dat energie geeft,

een top basis hebben voor zijn toekomstige gezin,

gelukkig zijn

en gelukkig oud worden.

In dit artikel leg ik je uit hoe je in je kracht komt te staan om je levensdoelen te bereiken.

Hij had alles geprobeerd…

Vele adviezen volgde hij op en vele adviezen sloeg hij in de wind. In de tijd zijn er veel adviseurs en coaches voorbij gekomen, maar niemand had het juiste antwoord voor hem.

Onbewust wist hij het wel, maar hij dacht altijd:

“Het komt later wel, nu heb ik veel werk en dat moet eerst af.”

Met de jaren werd hem duidelijk dat zijn mentale bindweefsel steeds stijver begon te worden. Hij had niks onder controle.

Nee!

Hij zat vastgeroest en besefte dat zijn geestelijke reuma in stand bleef omdat hij enkel en alleen maar in zijn comfortzone bleef hangen

Hij negeerde zijn situatie en hield zich voor dat hij een prima leven had…

Zijn comfortzone was natuurlijk niet gewenst want hij wilde zich blijven ontwikkelen. Als het puntje bij het paaltje kwam dan negeerde hij het of stelde het uit en hield zich voor dat hij een prima leven had. Iets opbouwen is namelijk moeilijker dan het kapotmaken.

Je kan met LEGO uren bezig zijn een gebouw te maken, maar het in twee seconden weer stuk maken. Liever een degelijk gebouw dan het risico nemen dat het instort en veroordeeld worden door anderen.

Wat jij nodig hebt: de kracht, de energie en het zelfvertrouwen om uit je comfortzone te stappen, leg ik je verderop uit.

Bang om die stap te maken…

Onbewust wist hij wel wat er moest gebeuren, maar hij was gewoon bang om die stap te maken.

Wat zou er gaan gebeuren?

Hoe zouden mensen reageren?

Hoe ging zijn leven eruit zien?

Nu ging alles prima het was veilig dus waarom zou hij dat opgeven?

Het gaat er niet om wat er zou kunnen gebeuren, het gaat erom wat er nu gebeurd.

De toekomst is altijd een illusie die je de vrijheid van het leven ontneemt.

‘Hij’ is van mijn psychologische reuma af en voelt zich tegenwoordig krachtig. ‘Hij’ heeft het LEGO gebouw gesloopt en creëert ruimte voor een nieuw gebouw waar hij gelukkig van wordt. Nu opwerp je natuurlijk dat dit mijn alter ego is en je hebt gelijk en daarom heb ik voor jou de formule om in je kracht te staan.

De formule om in je kracht te staan en je levensdoelen te bereiken:

#1. Een heldere geest:

Je weet exact wat je wilt in het leven zonder enige twijfel of onzekerheid. Je bent je bewust van je gedragspatronen en je hebt contact met je lichaam en je geest. Daarbij heb je de juiste focus en kun je ongewenste spanningen, emoties en gedragspatronen gemakkelijk loslaten en vrede hebben met jezelf en je keuzes.

#2. Een fit en gezond lichaam:

Je hebt een eindeloze bron van energie om de zaken aan te pakken en door te blijven zetten. Je bent niet vaak ziek en je herstelt je snel van pijntjes en ongemakken.

#3. Zelfverzekerd en krachtig:

Je bent mentaal sterk en je hebt een sterk lichaam dat tegen een flinke stoot kan. Je bent zo zelfverzekerd dat je niet alleen wil, maar ook weet dat jij je doelen gaat bereiken.

Hoe creëer jij deze formule?…

Jij bent een harde werker, je bent ambitieus en jij wil ook weten hoe je dat kunt bereiken.

Ik ben erg benieuwd welk aspect uit de formule jij verder zou moeten ontwikkelen: een heldere geest, een fit lichaam, zelfverzekerd zijn. Laat het me weten in het commentaarveld hieronder.

Heb jij behoefte aan personal training in Alkmaar en omgeving?

Breng orde in jouw leefstijl. Wij bellen je graag terug.

=

Kevin Colle personal trainer | life coach

KvK: 64180328

0628801123

Bel ons

[email protected]

Stuur ons een bericht

Wij bellen graag terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.