We beginnen met een paar simpele feiten:

Feit 1: Jouw lichaam was vroeger voedsel. Alle weefsel van je lichaam was eerst eten. Dus eten vormt de bouwstenen van je lichaam.

Feit 2: Voedsel geeft je brandstof om te presteren.

Feit 3: Vergeleken met vroeger leeft de mens steeds langer en je zou het niet zeggen, maar we worden ook steeds slimmer.

Feit 4: Voeding kan je fit of ziek maken.

In de afgelopen 15 jaar als personal trainer kan ik wel concluderen, dat iedereen die worstelt met zijn gewicht eigenlijk andere problemen heeft. Het is zo gemakkelijk om je strijd in het leven te verschuiven naar een dieet, omdat de maatschappij daarop gefocust is.

Afschuiven is de weg van de minste weerstand en kost het minste energie. De oplossing ligt daar echter nooit.

We willen graag gelukkig zijn, toch?

Enkel consumeren maakt niet gelukkig. Bewustwording, creëren en iets bijdragen wél en daarvoor is energie nodig.

Gezond eten om langer te leven hoeft niet, want dat doen we toch al. Maar we willen niet ziek worden! Dat betekent dat we ons moeten voeden met voedsel waarmee we fit blijven, voedsel dat ons voldoende bouwstenen verschaft.

Daarnaast willen we over voldoende energie beschikken om onze problemen op te lossen en gelukkig te zijn. Het probleem is dat we vaak niet echt voelen of we energiek zijn, doordat we het meeste op de automatische piloot doen. Als we een dipje hebben voelen we dat wel snel. We voelen ons dan futloos en hebben niet de puf om actie te ondernemen.

Dus wat we willen is voeding dat ons fit houdt gedurende de dagen, weken, maanden en jaren.

6 simpele gouden regels voor jouw basis voedingspatroon

Hieronder geef ik je vijf simpele gouden regels waar jouw basis voedingspatroon aan moet voldoen om fit te blijven. Over deze regels zijn alle professionals en goeroes het eens – behalve de dwarsliggers:

Regel #1.

Eet zoveel mogelijk groente en peulvruchten. Dit moet de absolute basis zijn van jouw voedingspatroon. Hierin moet jij je uitleven! Maak er een gewoonte van om te bedenken welke groente je gaat verwerken in iedere maaltijd van de dag.

Regel #2.

Neem dagelijks veel fruit en bessen. De basis van je energie inname moet hier liggen. Ook hier moet je bij elke maaltijd aan denken. Dan kom je al op zo’n 5 tot 6 stuks per dag uit!

Regel #3.

Neem dagelijks voldoende noten en zaden. Deze verschaffen je energie en geven je onder andere de bouwstenen die je nodig hebt. Graag niet teveel want er zit ook veel vet in!

Regel #4. en #5.

Eet niet van iets teveel en eet niet constant hetzelfde. Om veel groente, peulvruchten, fruit, bessen, noten en zaden te kunnen eten moet je ervoor zorgen dat je van bijvoorbeeld rijst, pasta, brood, yoghurt, melk, vlees, vis, eieren en soja niet te veel van inneemt. Dit zijn ook de producten waar niet alle professionals het over eens zijn. Varieer je dagelijks dan zul je ook niet teveel van iets binnen krijgen.

Regel #6.

We kennen hem allemaal: neem voldoende vocht in. Dat houdt in dat je gedurende de dag regelmatig vocht binnen moet krijgen.

By the way, als je wilt weten hoeveel je van alles mag eten, gebruik dan een voedingsapp met voedingsdagboek!

 

 

Ik heb veel mensen ontmoet die de moeilijkste diëten volgden en professionals die de materie van het menselijk lichaam en voeding tot in detail konden uitleggen. Op lange termijn maken ze maar weinig mensen echt gelukkig.

Dus stop met afvallen, stop met gezond eten en start met jezelf fit eten!

Ik ben nieuwsgierig heb jij misschien twijfels over bepaalde voedingsmiddelen of bepaalde beweringen over voeding. Laat het me weten in het commentaar veld hieronder.

Heb jij behoefte aan personal training in Alkmaar en omgeving?

Breng orde in jouw leefstijl. Wij bellen je graag terug.

=

Kevin Colle personal trainer | life coach

KvK: 64180328

0628801123

Bel ons

[email protected]

Stuur ons een bericht

Wij bellen graag terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.